Poor Media

Werktank

Nog meer tentoonstellingen

Werktank, het Leuvense productieplatform voor nieuwe en oude mediakunst, opent in oktober een ‘Agency for Poor Media’ in de Leuvense binnenstad. Kunstenaars en onderzoekers stellen het utopische karakter van technologie in vraag in een expo, lezingen en performances.

In oktober opent Werktank een Agency for Poor Media in de Leuvense binnenstad. In dit pop-up hoofdkwartier stellen kunstenaars en denkers het utopische karakter van technologie in vraag, met de historische achtergrond van Arte Povera in het achterhoofd. Deze Italiaanse kunstbeweging uit de jaren ’60 creëerde kunstwerken met eenvoudige materialen, uit kritiek op de groeiende consumptiemaatschappij.

In een Poor Media-expo, enkele Poor Up!-performances en de lezingenreeks Poor Readings zal Werktank de materiële schaduwzijde van het technologische vooruitgangsdenken bevragen. Het geloof dat Thomas More in zijn Utopia uitte in technologische vooruitgang staat vandaag steeds meer onder druk. Verhalen over misbruik, ecologische rampspoed en datahacking zijn nog nauwelijks te negeren. De ogenschijnlijke transparantie van digitale media wordt ontmaskerd en technologisch restafval, kabels en verdwaalde pixels worden een middel om technologie en massamedia in vraag te stellen.

Poor Media is een project van Werktank, in samenwerking met KU[N]ST Leuven vzw, KU Leuven – Dienst Culturele Studies, Kunstenpunt en KU Leuven - Groep T. Werktank wordt ondersteund door de Vlaamse overheid.

Met bijdragen van o.a. Katinka de Jonge, Kurt d’Haeseleer, Gabriel Ruiz, Ief Spincemaille en Floris Vanhoof

Tickets & info

OPENINGSUREN
  • Donderdag - zaterdag: 14u - 18u
  • Vernissage op 6 oktober
POOR READINGS

13 oktober en 20 oktober om 19u30

Sprekers Poor Readings en deelnemers Poor Up! zijn nog te bevestigen.

Toegankelijkheid: Voor meer informatie omtrent toegankelijkheid, contacteer info@werktank.org

Poor media

Gratis

06.10 - 29.10

Poor media

Gratis

06.10 - 29.10

Organisatie