Ex Vitro Kinderdag

Opening Tijdreis Arenberg

Fablab KU Leuven & Culturele studies KU Leuven & Kinderuniversiteit

Tentoonstellingen

Tijdens Ex Vitro worden aan een breed publiek projecten gepresenteerd waarin state of the art wetenschap en techniek samensmelten met kunst, cultuur en natuur. Iedereen met een persoonlijke of professionele interesse kan dan kennis komen maken met de verbeelding van een ongekende maar reeds maakbare toekomst.

Ex Vitro is een experiment in de geest van Thomas More en Utopia. Kunstenaars als Joke Raes, Frederik de Wilde en Bas Smets in samenwerking met Fablab en Culturele studies KU Leuven verkennen met de nieuwste technologieën de grenzen van hun utopische gedachten. Het resultaat is de tentoonstelling Ex Vitro in de Leuvense rand, in het Thermotechnisch Instituut. Dit bijzondere kleine museum in het park van het Kasteel van Arenberg verschaft het experiment een unieke uitstraling.

Ex Vitro is veel meer dan een tentoonstelling. Elk weekend in oktober kan je mee nadenken over een toekomst waarin wetenschap, techniek, kunst en verbeelding elkaar ontmoeten. Je beleeft er de nieuwste technologische ontwikkelingen. Kunstenaars, wetenschappers, curatoren en denkers slaan de handen in elkaar en gaan graag met je in discussie.


Zaterdag 15 oktober 2016, 10u: Ex Vitro Kinderdag (i.s.m. de Kinderuniversiteit) - Opening Tijdreis Arenberg

Zijn jij en je kinderen echte speurneuzen? Dan is Tijdreis Arenberg absoluut iets voor jullie. Je leert de bijzondere plekken van het park beter kennen tijdens een interactieve speurtocht. Klaar voor een reis naar het verleden en de toekomst? Doe dan mee: jullie steken er heel wat op over wetenschap en geschiedenis én jullie ontrafelen het geheim van Arenberg. De dag wordt feestelijk afgesloten met een ballonrace. Vanaf 15 oktober is Tijdreis Arenberg permanent beschikbaar en op eigen gelegenheid te lopen.

Meer informatie zal te vinden zijn op www.facebook.com/ex-vitro

Tip: Zin om zelf deel te nemen aan het creatieve proces in Fablab Leuven? Dat kan. In deze open-source coöperatieve werkplaats werken studenten, kunstenaars en het grote publiek samen met de allernieuwste technologieën. Kunst en wetenschap: hét DNA van Leuven.

Tickets & info

  • Za - zo: 10u - 18u

Toegankelijkheid: Het project is gedeeltelijk toegankelijk voor personen met een beperking.

Andere data

Ex Vitro

Gratis

15.10 om 10:00

Ex Vitro

Gratis

15.10 om 10:00

Organisatie