Over KU[N]ST Leuven

KU[N]ST Leuven vzw

KU[N]ST Leuven vzw is een initiatief van de stad Leuven en de KU Leuven. De organisatie zet elke twee jaar een stadsbreed project op rond een specifiek thema. Hoogtepunt van het stadsproject is steeds een internationale bruikleententoonstelling in M – Museum Leuven. Gelijklopend met de tentoonstelling werkt KU[N]ST Leuven samen met andere spelers uit het culturele, wetenschappelijke en toeristische veld een breed programma uit dat het thema vanuit verschillende invalshoeken en disciplines benadert.

In 2014 stond de wereldberoemde anatoom en wetenschapper Andreas Vesalius naar aanleiding van zijn 500ste verjaardag in de kijker.

In 2016 was het 500 jaar geleden dat de Engelse humanist en politicus Thomas More in Leuven zijn wereldberoemde boek 'Utopia' publiceerde. Het stadsproject wist meer dan 220.000 deelnemers wist te bekoren, waarvan 90.137 bezoekers voor de internationale bruikleententoonstelling ‘Op zoek naar Utopia’ in M.

In het najaar 2018 staat het stadsproject ‘De Arenbergs’ op het programma, over de geschiedenis en de bijzondere kunstcollectie van de adellijke familie Arenberg.

NIEUW: Vacature Communicatieverantwoordelijke

Tijdelijke voltijdse functie vanaf juni 2018 tot en met februari 2019

KU[N]ST Leuven vzw heeft een vacature voor een Communicatieverantwoordelijke (m/v)

KU[N]ST Leuven is op zoek naar een dynamische communicatieverantwoordelijke voor de uitwerking en uitvoering van de communicatiecampagne van het culturele stadsproject ‘de Arenbergs’. Dit festival, dat de adellijke familie Arenberg tot leven brengt, vindt plaats van 20 oktober 2018 tot en met 20 januari 2019 op verschillende locaties in Leuven: M – Museum Leuven, Universiteitsbibliotheek, Arenbergkasteel en –domein, etc.

Iets voor jou? Bekijk dan snel de volledige vacature via deze link

Organisatie KU[N]ST Leuven vzw

Team KU[N]ST Leuven

Lien De Keukelaere
Algemeen Coördinator
Telefoon: +32 479 55 14 21
E-mail: lien.dekeukelaere@kunstleuven.be

Hanna van Zutphen
Pers & Communicatie
Telefoon: +32 468 32 78 60
E-mail: hanna.vanzutphen@kunstleuven.be

Raad van bestuur KU[N]ST Leuven

Denise Vandevoort (co-voorzitter), Bart Raymaekers (co-voorzitter), Peter Bary, Rob Belemans, Lien Berben, Geert Bouckaert, Els Buelens, Bert Demarsin, Piet Forger, Kristien Jacobs, Geert Robberechts, Sabine Vandenplas, Mieke Vandermotte, Jan Van der Stock, Geert Vanpaemel, Dirk Vansina, Mieke Wellens