Groepsbezoeken

Groepsbezoeken kan je nu niet meer boeken. Bezoek de tentoonstelling Op zoek naar Utopia individueel, nog tot 17 januari!

Info & tickets

Inhoud

​Samen More beleven?

De tentoonstellingen Op zoek naar Utopia en Utopia & More lenen zich uitermate voor een groepsbezoek. Een familiefeest, een bedrijfsevent of een daguitstap met je vereniging? Er zijn speciale voordeelformules voor rondleidingen en daguitstappen om er een onvergetelijk gebeurtenis van te maken. Reserveer tijdig (3 weken op voorhand) want de belangstelling voor deze bijzondere tentoonstellingen is groot. Reserveren is mogelijk tot uiterlijk 27 december!

Reserveren:

 • mail naar bezoekm@leuven.be
 • bel naar +32 (0) 16 27 29 29

Rondleiding Utopia

20.10.2016 - 17.01.2017

Maak kennis met de bijzondere wereld van Thomas More en zijn vrienden. In de tentoonstelling Op zoek naar Utopia dompelen meesterwerken van Quinten Metsys, Hans Holbein, Jan Gossaert en Albrecht Dürer je onder in de idealen en droombeelden uit de vijftiende en zestiende eeuw. Tegelijk maak je de brug naar het Utopia van vandaag, in de expo van hedendaagse kunstenares Yto Barrada. Welke idealen komen naar boven in haar zoektocht naar de Marokkaanse identiteit?

 • 90 min.
 • € 65 per gids
 • < 15 personen: € 10 toegang per persoon
 • > 15 personen: € 8 toegang per persoon
 • maximum 25 personen per rondleiding
 • Reserveer minstens 3 weken op voorhand via bezoekm@leuven.be of 016 27 29 29

Combi-rondleiding 'Op zoek naar Utopia' en 'Utopia & More'

20.10.2016 - 17.01.2017

Combineer beeldende kunst en literatuur. In M zie je hoe topkunstenaars uit de tijd van Thomas More de idealen van hun tijd in beeld brachten. Hun werken nemen je mee in een spannend verhaal. Je bezoekt ook de tentoonstelling van hedendaagse kunstenares Yto Barrada. Daarna trek je naar de tentoonstelling in de iconische Universiteitsbibliotheek van de KU Leuven. Je maakt de overstap naar de wereld van de utopische literatuur. Manuscripten, originele brieven en allerlei curiosa gidsen je door de revolutionaire ideeën uit Utopia.

 • 180 min. (er is een pauze voorzien tussen de 2 tentoonstellingen)
 • € 130 per gids
 • € 16 toegang per persoon
 • Maximum 25 personen per rondleiding
 • Reserveer minstens 3 weken op voorhand via bezoekm@leuven.be of +32 (0) 16 27 29 29

Groepsbezoek zonder gids?​

Wil je graag in groep de tentoonstelling bezoeken, zonder gids? Dat kan natuurlijk ook! Hiervoor kopen alle leden van de groep een individueel ticket aan het normale tarief.

Stadswandelingen 'In het spoor van Thomas More'

24.09.16 - 17.01.17

Wil je op stap in Leuven in het spoor van Thomas More? Niets is leuker dan een wandeling door het mooie Leuven met een gids die je de niet te vergeten en verborgen plekjes toont. We bieden je een aantal boeiende stadswandelingen aan tijdens het festival, en dit uiteraard in thema van 'Utopia'. Beleef Leuven anders!

Meer informatie

Utopia Dagtrip

20.10.2016 - 17.01.2017

Zin om er een volledige Utopia daguitstap van te maken? Combineer dan een bezoek aan de tentoonstelling Op zoek naar Utopia met een stadswandeling en een lekkere lunch. ’s Ochtends ontdek je het Leuven uit de tijd van Thomas More tijdens een wandeling met gids. 's Namiddags duik je het museum in waar de grootmeesters uit de tijd van More vertegenwoordigd zijn met 90 topwerken van over de hele wereld. Meer informatie..

 • 9u30 - Aankomst in Leuven, onthaal met koffie* in een brasserie/restaurant in het centrum van de stad
 • 10u - Historische themawandeling 'Leuven en Utopia' met gids
 • 12u30 - Lunch
  Menu A: koninginnenhapje met frietjes
  Menu B: slaatje met 3 kaaskroketjes of 2 garnaalkroketjes + brood
  Menu C: Vlaamse stoofkarbonaden met bruine Leffe, Leuvense mosterd + frietjes
 • 14u30 - Geleid bezoek aan de expo Op zoek naar Utopia in M - Museum Leuven.
 • 16u - Einde van de daguitstap

Prijs per persoon (op basis van min. 20/max. 25 deelnemers of een veelvoud hiervan)
met menu A: € 29
met menu B: € 34
met menu C: € 36
* Gebak, koffiekoek of belegd broodje bij de onthaalkoffie: + € 3 per persoon

Meer informatie en reservatie vind je hier of via trips@leuven.be - +32 (0) 16 27 22 73.

Wintertijd in Leuven

07.12.2016 – 07.01.2017

Beleef 4 weken lang gezellige winteractiviteiten in het centrum van de stad. Soms betalend, dan weer helemaal gratis. Wintertijd in Leuven: dat is kuieren over de kerstmarkt, proeven aan hippe foodtrucks of genieten van een intiem concert in het stadhuis. Uiteraard staan verschillende activiteiten in het teken van 500 jaar Utopia. Droom gezellig weg van een ideale wereld in het winterse Leuven.

Meer informatie vind je op www.wintertijdinleuven.be